Home / Copil / Ciorbă cu perișoare de pui

Ciorbă cu perișoare de pui

Ingrediente

300 g piept de pui;

2 morcovi mici;

1 ceapă pentru ciorbă;

1 ceapă pentru perișoare;

1 ardei gras;

1 rădăcină păstârnac;

1 bucată mică de țelină;

4 linguri boabe de mazăre congelată sau proaspătă;

2 ouă;

4 linguri orez;

½ legătură pătrunjel verde;

zeama de la o lămâie;

3 linguri ulei;

sare;

piper

Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl usuci și îl treci prin mașina de tocat. În oala în care pregătești ciorba încingi uleiul și călești 5 minute legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe. Torni 3 l de apă peste ele și lași să fiarbă până când legumele se înmoaie pe jumătate.

Între timp, pregătești perișoarele. Adaugi peste carnea de pui tocată o ceapă dată pe răzătoarea mare, ouăle, orezul spălat și scurs, sare și piper. Omogenizezi compoziția și formezi perișoare, pe care le așezi pe un tocător.

Adaugi perișoarele în supă și le lași să fiarbă 15 minute, la foc mic. Pui și boabele de mazăre și mai lași să fiarbă 10 minute. Adaugi zeama de lămâie, condimentezi cu sare și piper și mai dai în câteva clocote. Oprești focul și presari pătrunjel verde tocat mărunt.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.