Cheesecake cu cireșe

Ingrediente:

PENTRU ALUAT:

250 g făină

120 g zahăr

sare

160 g unt

1 gălbenuș

1 ou

PENTRU UMPLUTURĂ:

500 g brânză de vaci

75 g zahăr pudră

1 lingură făină

2 ouă

100 ml smântână

500 g cireșe

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul și un vârf de cuțit cu sare. Adaugi untul tăiat cuburi și amesteci. Pui gălbenușul și oul întreg și frămânți un aluat omogen. Îl pui în folie de plastic și îl dai la rece 30 de minute. Speli cireșele, le scoți sâmburii și le pui la scurs.

Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră, făina, smântâna și gălbenușurile. La final încorporezi ușor albușurile bătute spumă.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci cu el o formă de tort unsă și tapetată. Tai surplusul de pe margini și îl înțepi cu o furculiță pe fund. O introduci în cuptorul încins la 190ºC pentru 10 minute. Scoți blatul din cuptor, lași să se răcorească și torni crema. Presari deasupra cireșele și o introduci din nou în cuptor pentru 35-40 de minute. Lași prăjitura să se răcească în formă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.