Ingrediente:
PENTRU ALUAT:
250 g făină
120 g zahăr
sare
160 g unt
1 gălbenuș
1 ou
PENTRU UMPLUTURĂ:
500 g brânză de vaci
75 g zahăr pudră
1 lingură făină
2 ouă
100 ml smântână
500 g cireșe
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul și un vârf de cuțit cu sare. Adaugi untul tăiat cuburi și amesteci. Pui gălbenușul și oul întreg și frămânți un aluat omogen. Îl pui în folie de plastic și îl dai la rece 30 de minute. Speli cireșele, le scoți sâmburii și le pui la scurs.
Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră, făina, smântâna și gălbenușurile. La final încorporezi ușor albușurile bătute spumă.
Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci cu el o formă de tort unsă și tapetată. Tai surplusul de pe margini și îl înțepi cu o furculiță pe fund. O introduci în cuptorul încins la 190ºC pentru 10 minute. Scoți blatul din cuptor, lași să se răcorească și torni crema. Presari deasupra cireșele și o introduci din nou în cuptor pentru 35-40 de minute. Lași prăjitura să se răcească în formă.
Foto: Photoland/Profimedia