Home / Copil / Ciocolată caldă de sărbătoare

Ciocolată caldă de sărbătoare

ciocolata calda

Ciocolata calda pentru zilele de Sărbătoare, pe care să o savurați cu întreaga familie și cu persoanele dragi care vă vor trece pragul. Putem pune la cuptor felii de portocală pentru ca aroma unică a Crăciunului să se simtă în toată casa.

Ingrediente

100 g ciocolată amăruie;

250 ml de lapte

1 lingură zahăr brun

½ linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Pui laptele într-o crăticioară, adaugi zahărul, scorțișoara și ciocolata amăruie tăiată cuburi. Lași pe foc mic până când ciocolata s-a topit și ai obținut o  băutură omogenă, amestecând cu un tel.

Torni băutura în cană, presari puțină scorțișoară și o servești. O poți decora cu frișcă sau cu marshmallow tăiat cuburi dacă este mai mare.

Pe lângă această rețetă de ciocolata calda va mai recomandăm și Băutură de Sărbătoare.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

Dacă dorești să mai prepari și alte rețete, te poți inspira de aici!

De știut!

Ciocolata a fost consumată aproape exclusiv ca băutură în cea mai mare parte a istoriei sale de 4.000 de ani. Timp de secole, ciocolata caldă a fost o băutură groasă, mai mult amară, pe care o savurau regii și elitele, indiferent de anotimp. Abia în jurul anului 1850 au început să se producă tablete de ciocolată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.