Chiftele de linte cu năut - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Chiftele de linte cu năut

Chiftele de linte cu năut

Ingrediente

300 g linte; 1 cutie mică năut fiert; 2 linguri ulei de măsline; 1 ceapă mică;  2 căței usturoi;  4 linguri mieji de semințe de floarea-soarelui; 1 morcov potrivit; 2 ouă; ½ cană făină; 2 linguri ulei; sare; piper

Mod de preparare

Mai întâi, pui lintea spălată la fiert în apă clocotită cu un praf de sare și o lași până se pătrunde bine, după care o scurgi bine și o lași să se răcească. Pui năutul într-o strecurătoare, îl scurgi de zeamă, îl clătești cu apă rece și îl scurgi bine. Pui în blender lintea și năutul și le mixezi până când obții un piure, dar nu foarte fin.

Adaugi peste piureul de legume morcovul dat pe răzătoarea mică, usturoiul și ceapa tocate foarte mărunt, ouăle bătute, uleiul de măsline și amesteci. Pui făina, miejii de semințe de floarea-soarelui, puțină sare și piper și omogenizezi compoziția.

Iei cu mâna udă din compoziție, formezi chiftelele și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei. Ungi și chiftelele cu ulei și le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. La jumătatea timpului de coacere le întorci.

Le servești calde, alături de garnitura preferată.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.