Home / Copil / Chiftele cu sos de smântână

Chiftele cu sos de smântână

Ingrediente

500 g piept de pui tocat; 1 ceapă; 2 ouă; 1 căţel usturoi; 1 felie de franzelă; 350 ml lapte; 25 g unt; 150 ml smântână dulce de gătit; 40 g făină; câteva fire de mărar verde;  sare; piper alb

Mod de preparare

Pui felia de pâine la înmuiat cu 3-4 linguri de lapte. Pui pieptul de pui tocat într-un bol, adaugi ceapa și usturoiul tocate foarte mărunt, pâine stoarsă, oul, sare și piper și omogenizezi compoziția. Formezi chiftele rotunde, le așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei și le introduci în cuptorul încins pentru 30-40 de minute.

Între timp, topești untul într-o crăticioară, adaugi făina și amesteci. Lași până se rumenește puțin. Torni laptele treptat, amestecând continuu. Lași să fiarbă, la foc mic, 5 minute, adaugi mărarul verde tocat, smântâna, sare și piper și mai lași să fiarbă, alte 5 minute. Scoți chiftelele din cuptor, torni sosul peste ele și amesteci. Le servești cu o garnitură de orez.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.