Ingrediente
500 g piept de pui tocat; 1 ceapă; 2 ouă; 1 căţel usturoi; 1 felie de franzelă; 350 ml lapte; 25 g unt; 150 ml smântână dulce de gătit; 40 g făină; câteva fire de mărar verde; sare; piper alb
Mod de preparare
Pui felia de pâine la înmuiat cu 3-4 linguri de lapte. Pui pieptul de pui tocat într-un bol, adaugi ceapa și usturoiul tocate foarte mărunt, pâine stoarsă, oul, sare și piper și omogenizezi compoziția. Formezi chiftele rotunde, le așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei și le introduci în cuptorul încins pentru 30-40 de minute.
Între timp, topești untul într-o crăticioară, adaugi făina și amesteci. Lași până se rumenește puțin. Torni laptele treptat, amestecând continuu. Lași să fiarbă, la foc mic, 5 minute, adaugi mărarul verde tocat, smântâna, sare și piper și mai lași să fiarbă, alte 5 minute. Scoți chiftelele din cuptor, torni sosul peste ele și amesteci. Le servești cu o garnitură de orez.