Cheesecake cu dovleac

Ingrediente

PENTRU BLAT: 250 g biscuiți cu cacao; 1 vârf cuțit scorțișoară; 1 linguriță coajă de lămâie rasă; 120 g unt; 1 ou; ulei pentru uns forma. PENTRU UMPLUTURĂ: 4 ouă; 120 g zahăr; 1 pliculeț zahăr vanilat; 400 g brânză de vaci cremoasă; zeama de la 1 lămâie; 200 g piure de dovleac copt. PENTRU GARNITURĂ: 200 g dovleac fiert tăiat cubulețe; 250 g smântână

Mod de preparare
Pui biscuiții într-o pungă de plastic și îi zdrobești bine cu un sucitor. Îi pui într-un bol și îi amesteci cu untul moale, scorțișoara, coaja de lămâie și oul. Îmbraci cu aluatul de biscuiți o formă de tort unsă, apăsând bine cu degetele. O introduci în cuptorul încins la 180 C timp de 15 minute.
Bați ouăle cu zahărul până se albesc, după care adaugi brânza de vaci, zahărul vanilat, zeama de lămâie și piureul de dovleac. Omogenizezi compoziția și o torni în formă, peste blat.

Introduci forma în cuptorul încălzit la 160°C timp de 45 de minute. Îl lași să se răcească, după care o introduci în frigider. Scoți prăjitura din formă și o servești decorată cu cubulețele de dovleac copt și smântână.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.