Ingrediente
1 cană apă minerală;
1 cană zahăr;
1/2 cană ulei;
1 plic praf de copt;
2 căni făină;
1 linguriță esență de vanilie;
5-6 mandarine;
2 linguri gem de caise
Mod de preparare
Decojești mandarinele, cureți feliile de pielițe și le așezi pe prosoape absorbante, pentru a se mai absorbi zeama lăsată de ele.
Pui într-un vas apa minerală, zahărul și uleiul și mixezi la viteză mare până se albește compoziția. Adaugi făina cernută cu praful de copt, esența de vanilie și amesteci ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn. La final, pui gemul de caise, feliile de mandarine tăiate bucăți și amesteci ușor.
Torni aluatul în două tăvi de chec unse și tapetate și le introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute. Le lași să se răcorească, le scoți din tăvi și le lași să se răcească complet. Le presari cu zahăr pudră.