Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Chec-aperitiv cu spanac și pui

Chec-aperitiv cu spanac și pui

Chec cu spanac si pui. Gata, sărbătorile au trecut și noi trebuie să revenim după la o alimentație mai sănătoasă. Una dintre rețetele recomandate de noi este și acest chec cu spanac și pui.

Ingrediente
500 g frunze de spanac proaspăt
50 g unt
25 ml ulei de măsline
80 ml ulei de floarea-soarelui
150 g făină
2 lingurițe praf de copt
3 ouă
125 lapte, încălzit ușor
200 g piept de pui fiert

½ linguriță nucșoară pudră
sare
Mod de preparare
Încingi untul și uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu, pui frunzele de spanac spălate bine și lași până când încep să se înmoaie. Condimentezi cu nucșoară și puțină sare și mai lași pe foc 3-4 minute, la foc mic, după care le dai să se răcească. După ce s-au răcit, le pui într-o sită și apeși pentru a scăpa de apa în exces, după care le mixezi cu un blender.

Cerni făina și praful de copt într-un bol mai mare. Separat, bați ouăle până se albesc, adaugi uleiul de floarea-soarelui treptat, mixând continuu. La final pui laptele încălzit ușor și amesteci, după care torni totul peste făină, mixând continuu.

Adaugi în aluat pieptul de pui fiert tăiat bucățele, spanacul piure și omogenizezi compoziția. Torni compoziția într-o tavă de chec mai mare unsă și tapetată sau îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 45 de minute. Lași checul să se răcorească în tavă, după care îl scoți și îl lași să se răcească pe un grătar.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de Chec cu spanac si pui, o alta la fel de interesantă este și Chec aperitiv cu morcovi și pui.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.