Home / Copil / Chec cu smochine

Chec cu smochine

Ingrediente

1 ou

120 g unt

150 g zahăr

200 g făină

½ plic praf de copt

120 ml lapte

7 smochine proaspete

Mod de preparare

Speli smochinele, le usuci cu prosoape absorbante și le tai bucăți. Într-un bol, pui untul moale cu zahărul și oul și mixezi până când obții o cremă.

Adaugi laptele, amesteci și la final cerni făina cu praful de copt și omogenizezi compoziția. Pui smochinele tăvălite prin făină și amesteci ușor.

Torni aluatul într-o formă de chec îmbrăcată cu hârtie de copt  și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45 de minute. Trebuie să treacă testul scobitorii.

Îl scoți din tavă cu ajutorul hârtii și îl lași să se răcească.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.