Home / Copil / Chec cu mere și scorțișoară

Chec cu mere și scorțișoară


Ingrediente
190 g unt; 2 mere potrivite; 1 plic zahăr vanilat; 1 linguriță scorțișoară; 3 ouă; 150 g zahăr pudră; 150 g făină; 30 g amidon de porumb; 1 pliculeț praf de copt; zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Cureți merele de coajă și de semințe, le tai cuburi și le călești în 20 g de unt până se înmoaie puțin. La final pui zahărul vanilat și scorțișoara, mai lași un minut, după care dai deoparte.
Bați ouăle cu zahărul până se albesc, adaugi 150 g de unt topit și răcit, mixând continuu. Amesteci făina cu amidonul de porumb și praful de copt și o încorporezi în amestecul de ou. La final pui merele și amesteci ușor.

Torni aluatul într-o formă de cozonac în care pui hârtie de copt și o ungi cu 20 g de unt. Introduci forma în cuptorul încins la 180ºC timp de 45 de minute. Îl servești cald sau rece, presărat cu zahăr pudră.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.