Home / Copil / Chec cu mandarine

Chec cu mandarine

Ingrediente

5 ouă

200 g zahăr

5 linguri ulei

250 g făină

5 mandarine

un praf de sare

coaja rasă de la o portocală mare

zahăr pudră și felii de mandarine pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi storci zeama de la mandarine și o strecori. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul treptat și mixezi până se topește. Alternativ cu zahărul torni și zeama de la mandarine și coaja de portocală rasă.

Bați gălbenușurile cu uleiul și le adaugi treptat peste albușuri. La final cerni deasupra toată făina și o încorporezi ușor, amestecând de sus în jos cu o spatulă sau lingură de lemn.

Torni aluatul într-o formă rotundă cu gaură unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Lași checul să se răcorească în formă, după care îl scoți și îl presari cu zahăr pudră și îl decorezi cu felii de mandarine.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.