Ingrediente
200 ml lapte
1 ½ budincă de vanilie
260 g zahăr pudră
150 g mac măcinat
1 vârf de cuțit scorțișoară
20 g unt
300 g cireșe fără sâmburi
4 ouă
1 pliculeț zahăr vanilat
1 vârf de cuțit sare
500 g brânză de vaci cremoasă
400 g iaurt gras
Mod de preparare
Pui laptele într-o crăticioară cu fundul gros, adaugi ½ plic praf de budincă și 60 g de zahăr pudră, amesteci cu un tel și o așezi pe foc.
În momentul în care dă în clocot, adaugi macul măcinat și lași să fiarbă până se îngroașă, amestecând constant. Adaugi untul și scorțișoara, amesteci și lași să se răcească.
Bați albușurile spumă tare cu sarea, adaugi zahărul rămas și pe cel vanilat și bați până se topește. Adaugi peste ele brânza de vaci amestecată cu iaurtul și praful de budincă, gălbenușurile și omogenizezi.
Pui într-o tavă de cozonac unsă și tapetată 1/3 din compoziția de brânză și acoperi cu cireșele fără sâmburi. Torni aluatul de brânză rămas pe margini, lăsând puțin spațiu pe mijloc.
Pui compoziția de mac într-un poș și o așezi sub formă de melc pe mijlocul checului. Coci checul la 160°C timp de 70 de minute. Îl lași să se răcească total în formă.