Chec cu fructe uscate - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Chec cu fructe uscate

Chec cu fructe uscate

Ingrediente

5 ouă; 250 g iaurt simplu; 100 g zahăr; 4 linguri ulei; 1 pliculeţ praf de copt; 1 linguriţă esenţă de vanilie; 300 g făină; 300 g fructe uscate (prune, caise, smochine, migdale)

Mod de preparare

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie până îşi dublează volumul şi se deschid la culoare. Adaugi treptat iaurtul şi uleiul, mixând continuu, iar la final pui făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi. Încorporezi la final albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus.

Tai fructele uscate cubuleţe şi le încorporezi în aluat, amestecând uşor, de jos în sus, după care îl torni în două tăvi de chec (sau una de cozonac) îmbrăcate cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 40-45 de minute. Trebuie să fie rumenite frumos deasupra.

Sfaturi pentru mami

Acest chec îl poţi pregăti şi cu fructe de sezon mai puţin zemoase cum ar fi cireşele, caisele, piersicile, prunele. Înainte de a fi puse în aluat, acestea trebuie tăvălite prin făină.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.