Chec cu cirese, un desert rapid si delicios pregătit cu aceste fructe zemoase și gustoase. Simplu și bun!
Ingrediente
5 ouă
150 g zahăr
150 g unt
250 g făină
1 praf de sare
1 lămâie mică
1 pliculeț praf de copt
3 linguri smântână fermentată grasă
200 g cireșe fără sâmburi
Mod de preparare
Într-un bol, mixezi untul și zahărul până devine spumă. Adaugi ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare, și la final smântâna, zeama și coaja de lămâie.
Amesteci în alt bol, făina cu sarea și praful de copt și torni totul peste compoziția de ouă. Amesteci ușor cu o paletă până se încorporează făina foarte bine.
La final adaugi cireșele și amesteci ușor. Torni aluatul într-o formă de cozonac îmbrăcată cu hârtie de copt și introduci checul în cuptorul încins la 180ºC pentru circa 45 de minute. Trebuie să treacă testul scobitorii. Dacă nu iese curată, mai lași puțin. După 30 de minute întorci checul în cuptor.
Scoți checul din formă și îl lași să se răcească. Îl poți presăra cu zahăr pudră sau să-l lași simplu.
Pe lângă acest chec cu cirese mai poti pregati și Înghețată de cireșe.
Cireșele sunt cele mai îndrăgite și consumate fructe, deoarece sunt o gustare sănătoasă și o sursă importantă de antioxidanți pentru organism. Descoperă ce beneficii și proprietăți au cireșelele, dar și care sunt cele mai delicioase rețete cu cireșe.