Home / Copil / Chec-aperitiv cu dovlecei

Chec-aperitiv cu dovlecei

Ingrediente

2 dovlecei potriviți

1 morcov potrivit

180 g făină

3 ouă

70 g brânză Gruyere rasă

100 ml lapte

100 ml ulei de măsline

½ legătură pătrunjel

1 pliculeț praf de copt

sare și piper

Mod de preparare

Cureți legumele, le speli foarte bine și le dai pe răzătoarea mare. Le storci bine de zeamă și le pui într-un castron.

Într-un castron mai mare bați ouăle cu uleiul până devin cremă, adaugi laptele, praful de copt, făina și mixezi foarte bine.

Pui peste aluat brânza rasă, legumele scurse de zeamă și pătrunjelul tocat mărunt și amesteci. Condimentezi cu sare și piper și torni aluatul într-o tavă de chec unsă cu unt  și tapetată cu făină. O introduci în cuptorul încins la 180 grade C pentru 50 de minute.

Faci testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, checul este gata! Îl lași să se răcorească, îl scoți din formă și îl lași să se răcească complet.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.