Home / Viata de familie / Activitati / Ce mai poți face cu o lămâie!

Ce mai poți face cu o lămâie!

Lămâia este un fruct cu multe virtuți. Pe lângă cele alimentare și de sănătate, aceasta poate fi folosită în viața de zi cu zi pentru utilizări care uneori sunt neobișnuite.

1. Adio mirosuri urâte

Dacă pui un burete îmbibat cu zeamă de lămâie în frigider scapi de toate mirosurile neplăcute din el. Îl lași câteva ore în frigider, dar să nu uiți, bineînțeles, să scapi de ceea ce provoacă mirosurile.

Lămâia este eficientă și la deodorizarea coșurilor de gunoi. Cu o simplă felie de lămâie, plasată la baza sacilor de gunoi, obții un miros proaspăt.

2. Tocătorul, ca nou

Tocătorul tău a acumulat în timp mai multe mirosuri? Nu-ți face griji. Tai o lămâie în jumătate și freci cu ea tocătorul. Îl clătești foarte bine și îl lași să se usuce. O să vezi că mirosul a dispărut și, în plus, îl și dezinfectează.

3. Ține insectele la distanță

Te-ai săturat să găsești furnici și alte insecte pe pervazurile ușilor și ferestrelor?  Lămâia te poate ajuta. Pune puțin suc pe pervazurile ușilor și ferestrelor, precum și în găuri și fisuri. Pentru și mai multe rezultate, este recomandat să așezi câteva felii la exterior.

4. Curăță fructele și legumele

Pentru fructe și legume curate, după ce le-ai spălat pulverizează-le cu suc de lămâie. Este un dezinfectant natural excelent.

5. Păstrează legumele și fructele albe

Lămâia nu este doar un dezinfectant, ci are și efect antioxidant asupra legumelor și fructelor. Puțină zeamă de lămâie este suficientă pentru ca acestea să nu-și schimbe culoarea.

6. Decolorează petele de pe piele

Acest fruct galben este un agent depigmentant. Prin urmare, poate fi aplicat pe petele care apar pe piele cu înaintarea în vârstă sau pe pistrui pentru a le lumina. Toate acestea fără să facă rău pielii.

7. Scapă de negi

Negii sunt inestetici și este dureros să scapi de ei. Există un truc simplu care să te scape de ei: pune câteva picături de suc de lămâie pe zona de tratat de mai multe ori pe zi. Acizii vor dizolva veruca până scapi de ea.

8. Reîmprospătează culorile hainelor

O cană cu suc de lămâie pusă în mașina de spălat va face hainele mai strălucitoare.

9. Ține moliile la distanță

De data aceasta nu este necesar să tai lămâia. Doar introduci cuișoare  în lămâie, o așezi undeva în dulap și o lași să se usuce. Moliile vor sta la distanță.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.