Home / Viata de familie / Activitati / Catena susţine copiii şi adulţii cu boli incurabile aflaţi în grija fundaţiei Hospice Casa Speranței

Catena susţine copiii şi adulţii cu boli incurabile aflaţi în grija fundaţiei Hospice Casa Speranței

Întotdeauna alături de oameni, Catena-Farmacia inimii a susținut evenimentul „Roaring 20s” Edelweiss Dinner, cel mai important eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Speranţei. Partener de tradiție al tuturor evenimentelor organizate de fundație, Catena a fost și în 2018 alături de copiii şi adulţii care suferă de boli incurabile. Astfel, datorită generozității oferite de Catena și de ceilalți parteneri, HOSPICE Casa Speranţei va putea asigura 14 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației pentru 120 de pacienți, 1.700 de vizite multidisciplinare la domiciliul pacienților și 2.500 de participări în centrele de zi.

Doamnele Manager de la Catena, în număr de 20, au susţinut evenimentul, au licitat obiecte în scop caritabil şi şi-au arătat disponibilitatea de a sprijini în continuare activitatea Fundaţiei Hospice Casa Speranţei.

Fondurile strânse la “Roaring 20s” Edelweiss Dinner vor fi folsoite pentru asigurarea de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Astfel, datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca şi de-acum un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.  „Pacienții care înfruntă o boală incurabilă au nevoie de îngrijire continuă și urgentă. În România, peste 170.000 de persoane au nevoie în fiecare an de îngrijire paliativă, însă doar 9% au acces la aceste servicii. Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de pacienți, avem nevoie în continuare de implicarea comunității. Mulțumim sponsorilor care ne-au fost alături şi tuturor celor care susţin cauza noastră” – au spus organizatorii.

“Roaring 20s” Edelweiss Dinner – Artă și fapte bune pentru copiii și adulții care înfruntă un diagnostic incurabil

La „Roaring 20s” Edelweiss Dinner, eveniment ce a avut loc pe 7 iunie 2018 la restaurant Flavours in the Garden, au participat peste 250 de invitați de marcă: Prințul Grigore Ghyka, Nicholas de Roumanie, ambasadorul Statului Israel în România, Excelența Sa, doamna Tamar Samash, Consulul Republicii Chile în România, Rodrigo Guzmán Barros, doamna Gladys Abankwa-Meier-Klodt, soția ambasadorului german la București și dr.Diana Loreta Păun, Consilier de Stat – Departamentul Sănătate Publică ş.a. Prezentatorii serii dedicate îngrijirii paliative au fost jurnaliștii Sanda Nicola și Mihai Rădulescu, iar regizorul şi coregraful Răzvan Mazilu a oferit invitaților o călătorie în lumea strălucitoare a anilor ’20. Atmosfera a fost întreținută de Smoothie & The Urbans și de Bianca Oneț. A fost o seară cu artă și cu fapte bune, în beneficiul miilor de copii și adulți care înfruntă un diagnostic incurabil.

Pe scenă au urcat Graham Perolls, președinte fondator al Hospice Casa Speranței, precum și Mirela Nemţanu, CEO Hospice, care le-au vorbit invitaților despre schimbarea pe care, de mai bine de un sfert de secol, fundația o aduce în viețile celor care suferă de boli incurabile. “Hospice este despre solidaritate, despre curaj și mai ales oameni: prieteni,susținători, pacienții și familiile lor și toți cei care ne sunt alături în încercarea de a face o diferență în viața pacienților noștri…” – a spus Graham Perolls. Pentru activitatea sa caritabilă în Europa de Sud Est, acesta a fost onorat de Regina Marii Britanii cu Ordinul Membru al Imperiului Britanic (OBE), iar în 2013 i-a fost decernat Ordinul Sfântului Mihai şi Sfântului Gheorghe cu rangul de Insoţitor (CMG).

Îngrijirea paliativă este încă un domeniu greu încercat în România, însă împreună putem aduce speranță și putem face cu adevărat o schimbare în viața celor greu încercați„ – a fost mesajul Administrației Prezidențiale transmis de Dr.Diana Loreta Păun, care a felicitat HOSPICE pentru cei 26 de ani de activitate în România.

În cadrul evenimentului caritabil au avut loc și licitații (moderatori au fost Prințul Grigore Ghyka şi Veronica Savanciuc, Președinte&CEO, Lowe Group), în beneficiul HOSPICE Casa Speranței. Graham Perolls, președintele fondator al HOSPICE Casa Speranței, și Mirela Nemţanu, CEO, au mulțumit Catena și celorlalți parteneri pentru sprijinul şi susţinerea arătate, fără de care ajutarea copiilor și adulților care suferă de boli incurabile nu ar fi putut fi posibilă. De peste 25 de ani, HOSPICE Casa Speranței oferă sprijin gratuit şi necondiţionat pentru aproximativ 22.000 de pacienţi şi familiile acestora. Bunătatea și generozitatea tuturor

prietenilor, partenerilor, sponsorilor, donatorilor și susținătorilor cauzei îngrijirii paliative în România care au participat la eveniment s-au tradus în sprijin pentru pacienții HOSPICE.

Partener tradițional al HOSPICE Casa Speranței, Catena a fost laureată în 2017 cu Hospice Champion Award, drept recunoaștere pentru sprijinul acordat fundației de-a lungul timpului. Catena este aproape de oamenii care au nevoie de ajutor și prin alte proiecte pe care le susține din inimă, precum Salvați Copiii România, OvidiuRo și Fundația Light into Europe. În ultimii ani, în urma implicării majore în astfel de evenimente, Catena a primit numeroase premii, trofee si distincții de excelență, toate menite să arate că Farmacia inimii este, în permanență, alături de toți românii.

Despre HOSPICE Casa Speranței

Este o organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile. HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.