Vreti ceva sanatos si gustos pentru o cina in familie? Noi am pregatit aceasta reteta de calzone putin mai diferit, cu broccoli si branza.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
1 linguriță sare
15 g drojdie proaspătă
250 ml apă călduță
2 linguri ulei de măsline
Pentru umplutură
1 broccoli mijlociu
sare
2 căței usturoi
250 g ricotta
125 g mozzarella
2 gălbenușuri
piper
Pentru uns
1 lingură ulei de măsline
1/2 lingură pastă de tomate
1 lingură oregano uscat
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina într-un castron cu sarea. Dizolvi drojdia în apa călduță, o pui în castron, adaugi uleiul de măsline și frămânți un aluat neted. Acoperi castronul cu un prosop și-l lași să crească 30 de minute.
Desfaci broccoli buchețele, le speli bine și le pui la fiert în apă clocotită cu puțină sare pentru 2-3 minute. Le scoți sub jet de apă rece, le lași să se scurgă și le pui într-un castron.
Adaugi peste broccoli usturoiul pisat, mozzarella rasă, ricotta, gălbenușurile, sare și piper, după care amesteci bine.
Împarți aluatul în patru părți și fiecare parte o întinzi în foaie. Împarți umplutura pe mijlocul celor 4 foi, le îndoi și apeși bine marginile, după care le tai cu rola de patiserie.
Îndoi marginile fără umplutură și apeși cu degetele pentru a forma un model. Așezi calzone pe o tavă cu hârtie de copt și le ungi cu uleiul de măsline amestecat cu roșiile Passata și oregano.
Crestezi deasupra calzone cu un cuțit ascuțit pentru a ieși aburul la coacere și le introduci în cuptorul încălzit la 220° C pentru 20 minute. O servești caldă, alături de legume trase în unt sau după preferință.
Daca ti-a placut acest calzone cu broccoli, mai poti pregati si Pizza Calzone – rețeta simplă
Reteta sustinuta de Asociația Educatie pentru Suflet!
Foto: Profimedia