Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Calzone cu broccoli și brânză

Calzone cu broccoli și brânză

Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
1 linguriță sare
15 g drojdie proaspătă

250 ml apă călduță
2 linguri ulei de măsline
Pentru umplutură

1 broccoli mijlociu
sare
2 căței usturoi
250 g ricotta
125 g mozzarella

2 gălbenușuri

piper
Pentru uns

1 lingură ulei de măsline
1/2 lingură pastă de tomate
1 lingură oregano uscat

Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina într-un castron cu sarea. Dizolvi drojdia în apa călduță, o pui în castron, adaugi uleiul de măsline și frămânți un aluat neted. Acoperi castronul cu un prosop și-l lași să crească 30 de minute.

Desfaci broccoli buchețele, le speli bine și le pui la fiert în apă clocotită cu puțină sare pentru 2-3 minute. Le scoți sub jet de apă rece, le lași să se scurgă și le pui într-un castron.

Adaugi peste broccoli usturoiul pisat, mozzarella rasă, ricotta, gălbenușurile, sare și piper, după care amesteci bine.

Împarți aluatul în patru părți și fiecare parte o întinzi în foaie. Împarți umplutura  pe mijlocul celor 4 foi, le îndoi și apeși bine marginile, după care le tai cu rola de patiserie.

Îndoi marginile fără umplutură și apeși cu degetele pentru a forma un model. Așezi calzone pe o tavă cu hârtie de copt și le ungi cu uleiul de măsline amestecat cu roșiile Passata și oregano.

Crestezi deasupra calzone cu un cuțit ascuțit pentru a ieși aburul la coacere și le introduci în cuptorul încălzit la 220° C pentru  20 minute. O servești caldă, alături de legume trase în unt sau după preferință.

 

Foto: Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.