Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Pizza Calzone – rețeta simplă

Pizza Calzone – rețeta simplă

Ingrediente

300 g făină albă Băneasa

1 linguriță rasă drojdie uscată

1 linguriță rasă zahăr

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță sare

Pentru umplutură

100 g salam

50 g brânză de vaci scursă bine

150 g mozzarella

3 linguri ulei de măsline

oregano uscat

sare

piper

Mod de preparare

Dizolvi zahărul în 125 ml apă călduță, adaugi drojdia uscată și lași să stea 15 minute într-un loc cald. Adaugi uleiul de măsline, sarea și treptat făina Băneasa, amestecând bine. Frămânți aluatul 10 minute, după care îl acoperi cu un prosop umed și îl lași să crească circa 3 ore într-un loc cald.

Când aluatul a crescut, încingi cuptorul la 240°C, tai salamul cubulețe, sfărâmi brânza de vaci cu furculița, razi mozzarella  și amesteci totul cu o lingură ulei. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul într-un disc cu diametrul de 28 cm și grosimea de 5 mm, îl ungi cu o lingură de ulei de măsline și așezi umplutura pe jumătate de disc, lăsând 2,5 cm de bordură.

Îndoi cealaltă jumătate peste umplutură, închizi chenarul apăsând cu degetele și apoi cu o furculiță. Ungi calzone cu uleiul rămas, o iei cu ajutorul a două spatule și o așezi pe o tavă de aragaz cu hârtie de copt. O presari cu oregano uscat.

Introduci tava în cuptorul încins pentru 15-20 de minute, până când se rumenește.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.