Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Budincă de orez cu dovlecel și morcov

Budincă de orez cu dovlecel și morcov

budinca de orez cu dovlecel si morcov

Budinca de orez cu dovlecel si morcov este o mâncare delicioasă, sănătoasă, dar și sățioasă, numai bună pentru a fi oferită copiilor la cină.

Ingrediente

3 căni orez fiert deja

4 ouă

2 morcovi potriviți

1 zucchini potrivit

50 g unt

1 ceapă medie

sare

piper

Mod de preparare

Toci ceapa mărunt, zucchini îl tai  cubulețe, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare.

Topești untul într-o tigaie, adaugi ceapa și o călești câteva minute. Pui morcovii rași și mai lași două minute. Oprești focul, adaugi cubulețele de zucchini și amesteci.

Într-un bol încăpător pui orezul fiert și-l amesteci cu legumele, gălbenușurile, sare și piper. La final, încorporezi ușor, amestecând de jos în sus, albușurile bătute spumă.

Torni compoziția într-un vas termorezistent uns cu unt, netezești și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45-50 de minute sau până se rumenește frumos.

Este bună să o mâncați caldă, cu o salată, dar este delicioasă și rece.

Poți folosi dovlecel, nu neapărat zucchini, și vânătă. Sau ce legume îți plac.

Pe lângă această budinca de orez cu dovlecel si morcov mai poți pregăti și Budinca de branza cu stafide!

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.