Home / Copil / Brioșe cu smochine și caju

Brioșe cu smochine și caju

Ingrediente

300 g smochine uscate

250 g făină

200 g zahăr brun

80 g unt

75 g caju

75 g migdale decojite

50 g făină integrală

250 ml lapte

3 ouă

1 pliculeț praf de copt

1 linguriță scorţişoară măcinată

1/2 linguriță nucşoară măcinată

sare

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C, tai smochinele cubulețe și migdalele și nucile caju le zdrobești.

Amesteci laptele cu untul, zahărul brun, smochinele, scorțișoara, nucșoara și fierbi 3 minute, după care lași să se răcească.

Bați ouăle cu mixerul, adaugi laptele răcit, făina cernută cu praful de copt, migdalele și caju, un praf de sare și omogenizezi compoziția.

Torni aluatul în forme de brioșe îmbrăcate cu hârtii speciale și le introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute.

Lași brioșele să se răcească 15 minute, după care le scoți din forme. Le presari cu zahăr pudră și le servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.