Home / Copil / Brioșe cu dovlecel și cacao

Brioșe cu dovlecel și cacao

Ingrediente

2 linguri cacao

125 g făină

1 dovlecel mediu

100 g zahăr

50 g unt moale

2 ouă

1 pliculeț praf de copt

1 praf de sare

1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C.

Într-un bol, bați ouăle cu zahărul și untul moale până amestecul devine cremos și se albește. Adaugi cacaua, sarea, esența, praful de copt, făina și amesteci ușor până obții un aluat neted și omogen.

Cureți dovlecelul de coajă, îl dai pe răzătoarea mare, îl storci de zeamă și îl pui în aluat. Amesteci  până se încorporează foarte bine.

Așezi hârtii speciale în formele de brioșe și le umpli cu aluat ¾. Le introduci în cuptorul încins și le lași 25-30 de minute. Le lași să se răcorească, le scoți din forme și le lași să se răcească pe un grătar.

Simplu, bun și ai ascuns în ele și o legumă, pe care nu foarte mulți copii o agreează.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.