Brioșe cu ciuperci

Ingrediente

3 ouă

300 g smântână 15% grăsime

2 linguri ulei de măsline

1 pliculeț praf de copt

sare

piper

200 g ciuperci proaspete champignon

375 g făină

100 g cașcaval ras

Mod de preparare

Speli ciupercile, le tai cuburi și le călești în uleiul încins până se înmoaie, după care le pui într-o strecurătoare să se scurgă bine. În loc de călit le poți fierbe în apă clocotită.

Într-un bol mai încăpător, mixezi ouăle cu o linguriță de sare, adaugi smântâna, piper, după gust, și omogenizezi. Pui făina cernută cu praful de copt și amesteci bine. La final încorporezi cașcavalul dat pe răzătoarea mare și ciupercile.

Umpli ¾ cu aluat forme de brioșe din silicon, le așezi pe o tavă de aragaz și le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute, până se rumenesc frumos deasupra și trec testul scobitorii. Sunt delicioase atât calde, cât și reci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.