Home / Copil / Borș cu sfeclă roșie

Borș cu sfeclă roșie

Ingrediente
1 sfeclă medie
1 morcov
jumătate de varză dulce mică

1 ceapă
3 cartofi
1 ardei gras
2 linguri ulei
250 ml suc de roșii
zeama de la o lămâie

leuștean verde sau uscat

smântână pentru servit

sare

piper

Mod de preparare

Pui 3 litri de apă la fiert și în momentul în care dă în clocot adaugi varza tocată mărunt și cartofii tăiați cubulețe.

Într-o tigaie mare încingi uleiul, adaugi ceapa tocată mărunt, sfecla și morcovul date pe răzătoarea mare, iar ardeiul îl toci mărunt. Călești totul 10 minute, timp în care amesteci din când în când.

Adaugi sucul de roșii peste legumele din tigaie, lași să fiarbă 5 minute, după care torni totul în oala cu varză, condimentezi cu sare și piper și mai lași să fiarbă împreună 10 minute. Adaugi zeama de lămâie, oprești focul și acoperi cu un capac.

Servești borșul cald, cu smântână și leuștean deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.