Ingrediente
300 g biscuiţi simpli;
200 g miez de nucă;
200 g caise uscate;
4 linguri gem de caise fără zahăr;
3 linguri nucă de cocos;
1 linguriţă esenţă de rom;
3 linguri lapte
Mod de preparare
Mai întâi, macini biscuiţii, după care dai prin maşina de tocat caisele uscate şi miezul de nucă uscat în prealabil în cuptor circa 15 minute. Amesteci biscuiţii cu nuca, caisele, adaugi gemul, esenţa de rom, laptele şi omogenizezi compoziţia. Amestecul obţinut trebuie să fie legat. Dacă este mai uscat, mai adaugi câte puţin lapte, treptat.
Iei cu mâna udă câte puţină compoziţie şi formezi biluţe mici, pe care le treci prin nucă de cocos. Le aşezi pe un platou şi le laşi să se întărească circa 2-3 ore.