Home / Copil / Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

 

Ingrediente

300 g lapte praf;

100 g zahăr pudră;

80 g nucă de cocos pentru compoziție;

150 g unt 85% grăsime;

80 g nucă de cocos pentru tăvălit;

60 ml lapte condensat sau smântână;

1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul pudră, adaugi  esența de vanilie, laptele condensat sau smântâna și apoi laptele praf. Pui 80 g de nucă de cocos și amesteci bine. Dacă îți este greu cu lingura, frămânți cu mâna. Dacă ți se pare că este prea moale compoziția, mai adaugi fulgi de cocos, dacă este prea tare, mai adaugi lapte condensat sau smântână.

Formezi din compoziție biluțe cât mărimea unei nuci și le tăvălești prin nucă de cocos. Le așezi pe o tavă și le dai la rece până se întăresc. La mijlocul bomboanelor poți pune migdale, miez de nucă…

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.