
Ingrediente
360 g făină
1 linguriţă sare
1 linguriţă cu vârf cu boia dulce
550 g brânză Cheddar
1 cană cu unt nesărat moale
1 ou mic
seminţe de in, chimen, susan etc. pentru décor
Mod de preparare
Cerni făina Băneasa cu sarea și boiaua în vasul unui robot. Adaugi brânza cheddar dată pe răzătoarea mică și untul moale. Amesteci cu paleta de frământat a robotului până obţii un aluat ferm. Îl învelești în folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 30 de minute.
Preîncălzești cuptorul la 180°C și îmbraci două tăvi de aragaz cu hârtie de copt.
Pe masa presărată cu făină întinzi aluatul într-o foaie groasă de 0,5 cm și cu ajutorul unei forme speciale de prăjituri tai biscuiţii. Cu o spatulă îi transferi pe tavă, îi ungi cu ou bătut și îi presari cu seminţe. Îi introduci în cuptorul încins pentru 12 până la 14 minute sau până când fundul începe să se rumenească, întorcând odată tava în cuptor.
Lași biscuiţii să se răcească pe tavă timp de 5 minute, apoi îi transferi pe un grătar pentru a se răci complet. Biscuiţii se păstrează într-un recipient etanș până la o săptămână.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!