Home / Copil / Aperitiv cu legume pentru Paște

Aperitiv cu legume pentru Paște

Ingrediente
400 g mix de legume congelate (morcov, mazăre, porumb…) ;  6 ouă fierte tari;  250 ml supă de pui; 40 g gelatină; 300 g smântână; 200 g șuncă de curcan sau pui fiert; 1 lingură pătrunjel verde tocat; sare; piper
Mod de preparare

Mai întâi, pui legumele congelate la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. Când s-au înmuiat, le scurgi, le pui într-un bol și le lași să se răcească.

Pui gelatina la înmuiat în supa de pui pentru 30 de minute, după care o răstorni într-o crăticioară, o așezi pe foc și o topești, dar ai grijă să nu dea în clocot.
Adaugi peste legume 3 ouă fierte tari tocate, smântâna, șunca tăiată cubulețe, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare și piper. La final adaugi gelatina topită și amesteci bine ca să se omogenizeze.

Îmbraci o formă de cozonac cu fundul rotund cu folie de plastic, așezi pe lung 3 ouă fierte și torni amestecul de smântână. Introduci forma la frigider și o lași până se întărește.  Răstorni aperitivul pe un platou și îl servești cu pâine integrală prăjită.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.