Pască cu ciocolată

Ingrediente

Pentru aluat

450 g făină

50 g cacao

200 ml lapte

50 g unt

3 ouă

1 pliculeț mic de drojdie uscată

150 g zahăr
1 fiolă esență de vanilie
Pentru umplutură
500 g urdă dulce
100 g zahăr pudră
1 fiolă esență de vanilie
100 g pepite de ciocolată
4 ouă

4 linguri smântână grasă

coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare
Dizolvi zahărul, untul și drojdia în laptele călduț. Adaugi ouăle bătute, apoi, treptat,  făina cernută cu pudra de cacao. Frămânți un aluat omogen și-l lași la dospit, la loc cald, până își dublează volumul.

Împarți aluatul în două și una din părți  o întinzi într-o foaie de 32 cm. Îmbraci o formă de tort cu diametrul de 32 cm cu hârtie de copt și așezi pe fundul ei foaia de aluat. Aluatul rămas îl împarți în trei și modelezi 3 suluri lungi pe care le împletești. Așezi pe margini împletitura și presezi ușor capetele să nu se desfacă la copt.

Amesteci urda cu zahărul pudră, cu ouăle bătute, cu smântâna, esența și coaja rasă de lămâie. La final încorporezi pepitele de ciocolată. Pui amestecul în mijlocul formei și mai lași să crească circa 30 de minute. O introduci în cuptorul încins, la foc mic, o oră. Scoți pasca din cuptor și o lași să se răcească foarte bine în formă.

 

 

 

 

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.