Home / Copil / Animalele reduc anxietatea la copii

Animalele reduc anxietatea la copii

De la câini la pisici, hamsteri și țestoase, animalele au dovedit că au calități terapeutice uimitoare! Folosite de terapeuți la persoanele în vârstă, mai nou sunt folosite și în preajma copiilor anxioși.

Pe lângă îmbunătățirea calității somnului, animalele de companie, prin simpla lor prezență, au puterea de a calma anxietățile și stresul. Un studiu britanic, care datează din 2016, spune că prezența animalelor la bolnavi reduce semnificativ simptomele lor. Cum este posibil acest lucru? Pur și simplu pentru că, în prezența animalelor de companie, oamenii au tendința de a-și îndepărta atenția de la boala pe care o au.

Se pare, de asemenea, că animalele, prin mișcarea lor, îi încurajează și pe copii sau bătrâni să se miște. Prin urmare, impactul este direct, deoarece activitatea fizică contribuie la prevenirea și reducerea simptomelor anumitor boli.

Reducerea anxietății

Un alt studiu britanic, realizat pe 643 de copii, demonstrează că, dintre toate animalele, câinii au impactul cel mai pozitiv asupra nivelului de anxietate la copii. Cum este posibil acest lucru? Cum pot câinii să ajute copiii să fie mai puțin neliniștiți? Este foarte simplu. Când copilul reușește să aibă grijă de câinele său sau atunci când acesta îl ascultă, el se simte competent. Câinele este și un minunat pașaport social. Când ai un câine, este mai ușor să intri în contact cu ceilalți. De asemenea, mângâierea unui câine mărește nivelul oxitocinei, hormonul fericirii, și de aceea copiii devin mai liniștiți.

Ce animal alegi

Am vorbit mai mult despre câine, dar poate fi o pisică sau un hamster… Înainte de a lua un animal în casă pentru a reduce anxietatea copilului tău, chiar dacă motivul este foarte bun, trebuie avut în vedere că acest lucru este o alegere permanentă și implică mult mai multe. Animalele pot trăi foarte mult…

Dacă aveți nevoie pentru copil de terapie și nu sunteți pregătit să primiți un membru cu patru picioare în familie, puteți să vă adresați clinicilor de terapie cu animale de companie și acolo o să primiți toate sfaturile de care aveți nevoie.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.