Home / Viata de familie / Relatie / Ajutor pentru Ana!

Ajutor pentru Ana!

IMAG0290

 Dragi mamici ,

Va supunem atentiei un caz social.

Este vorba despre o fetita de 1 an si 10 luni cu grave probleme de sanatate. S-a nascut aparent sanatoasa si asa a fost pana la 6 luni!

Fetita era internata pentru o simpla raceala , aparent banala, dar in cursul noptii a facut convulsii iar de atunci…Ana se lupta cu viata la propriu.

Dupa 48 de ore de la primele convulsii  a intrat in coma fiind intubata si ventilata mecanic.

Timp de 14 zile a fost in coma, a trebuit efectuata traheostomie. Mai pe scurt, medicii nu i-au dat nici o sansa de viata spunandu-i mamei Anei sa se bucure ca a mai trecut o zi.

Feitita a fost internata o perioada foarte lunga de timp, a petrecut 3 luni internata pe sectia ATI din spitalul Budimex aratandu-le tuturor ca ea vrea sa traiasca, desi medicii nu ii dadeau nici o sansa.

Dupa mult timp a inceput sa reactioneze, insa in tot acest timp a fost hranita prin sonda nazo-gastrica timp de 6 luni, traheostoma a avut-o 8 luni iar acum familia ei se lupta alaturi de ea…. cu recuperare speciala .

Ana are sanse reale de refacere totala. Asta inseamna terapii, care evident au un pret!

Diagnosticul la externare, mai exact dupa 4 luni de la momentul internarii, a fost TERAPAREZA-SPASTICA, SINDROM WEST STRUCTURAL, REGRES NEURO PSIHOMOTOR – generat de MENINGOENCEFALITA cu germene neidentificat.

Terapiile recomandate sunt: Kinetoterapie, Hidroterapie, Camera Hiberbara, Vojto, Hipoterapie, Bowen, Craniosacral

Si cand credeau ca s-a terminat…si ca de acum trebuie doar sa face rost de bani de terapie..Ana s-a imbolnavit din nou. Concret, dupa suprimarea traheostomei s-a intervenit chirurgical pentru inchiderea fistulei , dintr-o eroare medicala Ana a facut EMFIZEM SI PNEUMOTORAX LA PLAMAN STANG.

Evident, s-a reintervenit chirurgical si a luat din sala de operatie SEPTIS CU KLEPSIELA…o bacterie, deci SEPTICEMIE.

Ana a scapat si de data aceasta….

Impreuna o putem ajuta pe Ana sa ajunga un copil normal.

Incepand de vineri 16.10, puteti dona in magazinele Inmedio banuti pentru Ana, exista urne special amenajte pentru acest eveniment sau puteti dona in contul bunicii Anei: RO16BPOS73503218651RON01. Parintii au opriri pe conturile lor, de cand Ana are probleme fiecare leut a fost folosit pt ea, mai putin pentru rate si altele…).

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.