Home / Copil / 4 alimente contra alergiilor

4 alimente contra alergiilor

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Anumite alimente pot fi de mare ajutor în prevenirea reacțiilor alergice. Noi vă indicăm ce trebuie să aibă pe masă familiile care au copii predispuși la alergii, ca să evite neplăcerile provocate de substanțele alergene.

Merele

Merele, pe lângă multe alte beneficii, au și calitatea de a întări sistemul imunitar și de a preveni alergiile. De ce? Pentru că au în compoziție o substanță (quercitina) din categoria flavonoidelor care asigură o protecție eficace contre alergiilor, prin inhibarea eliberării de histamină. Prin urmare, dă-i copilului tău un măr pe zi, că gustare, în combinație cu fulgi de ovăz sau în salată de fructe. Și, nu în ultimul rând, un pahar de suc de mere poate fi la fel de sănătos.

Lămâia

Dacă nu știai, este bine să reții că lămâia este un bun mijloc de a stimula sistemul imunitar. Acest lucru se datorează vitaminei C pe care o conține din belșug și antioxidanților. Și încă un lucru noatbil! Lămâia are și proprietăți antitoxine și antiacide. Un suc de lămâie, de-a lungul zilei pentru detoxifiere este un pas important în prevenirea alergiilor, ca și o salată cu sos vinegretă.

Varza albă

Grație carotenoizilor pe care-i conține, ea atenuează simptomele alergiilor. În plus, varza este o sursă de vitamina c și alți nutrienți care stimullează sistemul imunitar. Pentru a beneficia de toate însusirile antialergice, poate fi fiartă în ulei de măsline, la foc mic.

Cartoful dulce

Cartoful dulce conține o formă mai concentrată de betacaroten decât morcovul, un întăritoe al sistemului imunitar. În plus, are potasiu, mangan, vitamina B6 care vindecă inflamațiile și vitamina C care diminuează producția de histamine, ceea ce ajută la prevenirea alergiilor. Și tot la capitolul beneficii, cartoful dulce are proprietăți antioxidante, ceea ce reprezintă un alt sprijin acordat sistemului imunitar. Iată deci, câte motive ai să incluzi cartoful dulce în alimentația bebelușului sau copilului tău, chiar dacă el nu figurează în mâncărurile tradițianale cu care au crescut generațiile de copii români.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.