Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Tort-aperitiv din clătite

Tort-aperitiv din clătite

Ingrediente

PENTRU CLĂTITE: 100 ml lapte; 2 ouă; 150 g făină; 500 g ficat de porc fiert  și tocat; 2 căței usturoi; sare; ulei pentru prăjire. PENTRU UMPLUTURĂ:  2 linguri ulei; 1 ceapă mare; 800 g morcovi; 250 g maioneză;  250 g smântână; piper alb măcinat; sare. PENTRU DECOR:  4 ouă fierte tari; 5 roșii mici; câteva frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Pentru clătite, amesteci laptele cu gălbenușurile, făina, ficatul fiert și tocat, usturoiul zdrobit și puțină sare. Bați albușurile spumă tare și le încorporezi ușor în compoziția cu ficat. Ungi o tigaie cu puțin ulei și prăjești 6 clătite, după care le lași să se răcească.

Pentru umplutură, încălzești uleiul într-o tigaie, adaugi ceapa tocată mărunt, puțină apă și lași să se înăbușe până scade apa. Adaugi morcovii dați pe răzătoarea mică, un praf de sare și lași până se înmoaie puțin morcovii, după care dai să se răcească.

Într-un castron, amesteci smântâna cu maioneza, puțină sare și piper alb măcinat.  Pui pe un platou o clătită, o ungi cu amestecul de smântână și presari morcovi. Procedezi la fel până termini toate ingredientele. Deasupra trebuie să ai clătită. Ungi tortul cu amestec de smântână , pe parte de sus razi gălbenușurile, iar pe margini tapetezi cu albușuri date pe răzătoarea mare.

Decorezi tortul cu floricele făcute din roșii și frunze de pătrunjel. Îl dai la  rece pentru 2 ore înainte să-l servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.