Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Ton cu cușcuș şi mazăre

Ton cu cușcuș şi mazăre

Ingrediente
300 g cușcuș instant;

3 linguri ulei de măsline;
sare;

450 ml supă de legume făcută în casă;

300 g boabe de mazăre;

1 căţel de usturoi;

1 mână germeni de grâu;

400 g ton în suc propriu din conservă;

1 ceapă roşie;

felii de lămâie;

mărar pentru decor

Mod de preparare
Pui cuşcuşul într-un castron, adaugi uleiul de măsline, pui supa fierbinte, un praf de sare şi amesteci cu o furculiţă. Acoperi castronul cu un prosop curat, laşi 15 minute, după care îl amesteci bine cu furculiţa până devine pufos.
Boabele de mazăre le pui la fiert în apă cu puţină sare până se înmoaie, le pui într-o strecurătoare, le laşi să se scurgă şi să se răcească.

Amesteci cuşcuşul cu ceapa roşie tăiată mărunt, cu usturoiul pisat, cu boabele de mazăre şi cu germenii de grâu.
Împarţi cuşcuşul în boluri, pui ton deasupra, felii de lămâie, mărar şi serveşti.

Sfat pentru mami

Cușcușul este un tip de granule sferice de 1 mm preparate din grâu dur măcinat. La noi se găseşte în hipermarketuri varianta instant, fiert înainte, care se prepară rapid. Cuşcuşul poate fi servit nu doar alături de preparate pe bază de carne şi legume, ci şi ca ingredient în salate sau chiar în deserturi cu fructe, ciocolată…
Dacă ai gătit cuşcuş, poţi să-l păstrezi la frigider 2 zile, însă îl poţi congela circa 3 luni.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.