Home / Copil / Testele te ajută să-ți cunoști copilul

Testele te ajută să-ți cunoști copilul

INTERVIU CU DRAGOȘ ILIESCU, DIRECTOR AL D&D RESEARCH

De ce au apărut testele BRIO, de unde vine necesitatea de a le folosi?

 Pentru că România rămâne repetentă și nu ne mai permitem să așteptăm ca altcineva să schimbe acest lucru. Pentru că 32% dintre elevii români nu reușesc să obțină nota 5 la Bacalaureat și uneori părinții lor sunt surprinși de asta. Pentru că jumătate din elevii de clasa a VIII-a nu iau notă de trecere la examenul de simulare a Evaluării Naționale, proba de matematică…

De aceea, mi-am dorit foarte mult să dezvolt pentru România ceea ce toate țările cu sisteme de învățământ eficiente au deja: o metodă standardizată, prin care elevii sunt evaluați în mod obiectiv. Și nu doar o dată pe an, ci ori de câte ori elevul sau părintele lui simte această nevoie. Numai așa putem anticipa rezultatele unui elev la evaluarea națională sau la Bacalaureat și îl putem ajuta să evolueze în mod real, nu doar la nivel de note. Totul prin acest produsul 100% românesc, care utilizează cea mai avansată metodologie de testare internațională, precum renumitele teste GMAT, GRE și SAT.

Cum funcționează testele BRIO?

 BRIO este un Sistem de Testare standardizată care măsoară prin teste digitale nivelul de pregătire al unui elev. Practic, părintele sau elevul însuși își face un cont, cumpără credite de testare și apoi se testează oricând simte nevoia. BRIO indică cu exactitate nivelul real al elevului, îți arată capitolele pe care el trebuie să le îmbunătățească și cele pe care le stăpânește, precum și poziția fiecărui copil testat în raport cu ceilalți toți elevi de vârsta sa din țară.

Acest lucru este posibil pentru că testele sunt standardizate: sunt dezvoltate pe baza unor principii științifice și sunt normate; peste 60.000 de elevi din toată țara au fost grupați pe eșantioane reprezentative și testați cu aceste teste. Baza de date Brio cuprinde numai pentru matematică peste 20.000 de întrebări.

Cum îi ajută testele standardizate pe părinți să vadă evoluția școlară a copilului lor?

 Și eu sunt părinte, așa că am gândit BRIO ca un instrument prin care poți afla nivelul real al copilului tău, poți ține sub control performanța lui și implicit rezultatele de la examenele importante – Evaluarea Națională și Bacalaureat. De aceea poți urmări evoluția sa în timp, de la o testare la alta. Prima testare îți spune ce nu știe, apoi lucrezi pentru a îmbunătăți aceste lucruri și retestezi până când ai dovada unui progres real.

Pentru că e important de înțeles un lucru: copilul dumneavoastră nu este niciodată egal cu un alt elev, chiar dacă obține note identice. De aceea, rapoartele Brio explică ce cunoștințe și ce competențe ar trebui să aibă la vârsta lui, în ce măsură le-a dobândit sau nu și cum poate fi sprijinit pe mai departe. Astfel părintele află ce obiective trebuie să urmărească împreună cu profesorii, meditatorii și cu elevul însuși.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.