Home / Copil / Tartă din cartof dulce cu portocală

Tartă din cartof dulce cu portocală

Ingrediente

1 kg cartofi dulci

100 g unt

 3 ouă

100 g zahăr

un praf de sare

coaja și zeama de la două portocale bio

1 linguriță scorțișoară măcinată

100 ml lapte condensat

400 g aluat de tartă

Mod de preparare

Mai întâi, cureți cartofii de coajă, îi tai cuburi și îi fierbi până se înmoaie, circa 15 minute, după care îi scurgi bine și îi pasezi. Lași piureul să se răcească.

Întinzi aluatul într-o foaie și îmbraci cu ea o formă de tartă de 24 cm unsă cu puțin unt, presând bine aluatul. Surplusul de pe margini îl tai cu un cuțit. Așezi o foaie de copt peste aluat, pui fasole uscată și introduci forma în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute.

Adaugi peste piureul de cartofi gălbenușurile, laptele condensat, untul moale, 50 g zahăr, zeama și coaja rasă de portocală, scorțișoara și un praf de sare. Amesteci cu mixerul până obții o cremă omogenă. La final încorporezi albușurile bătute spumă tare cu alte 50 g de zahăr, amestecând ușor, de jos în sus, cu o spatulă sau lingură de lemn.

Iei fasolea din formă, torni compoziția, netezești și introduci forma în cuptorul încins pentru 45 de minute sau până când compoziția este fermă. Dacă cumva aluatul de pe margini se rumenește prea tare, așezi deasupra tartei o folie de aluminiu.

Lași tarta să se răcească complet, o decorezi cu felii de portocale uscate și semințe de dovleac, o tai felii și o servești. Sau o poți servi și cu frișcă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.