Tartă cu mere și crumble - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Tartă cu mere și crumble

Tartă cu mere și crumble

Ingrediente

PENTRU ALUAT: 280 g făină; 1/2 pliculeț praf de copt; 100 g zahăr pudră; 2 linguri amidon din cartofi; 1 ou; 200 g unt; 100 g brânză de vaci.

PENTRU UMPLUTURĂ: 8 mere mici; 100 g gem de afine; 400 g brânză de vaci; 100 g zahăr pudră; 2 plicuri zahăr vanilat; 2 linguri amidon; 3 ouă.

PENTRU CRUMBLE: 30 g făină; 1/2 linguriță praf de copt; 10 g zahăr pudră; 2 pliculețe zahăr vanilat; 20 g unt

Mod de preparare

Cerni făina cu praful de copt, zahărul pudră și amidonul. Adaugi oul, untul tăiat în bucăți, brânza și frămânți un aluat neted. Întinzi alautul într-o foaie rotundă și îmbraci cu ea o formă de tort de 26 cm, ridicând foaia pe margini circa 4 cm.

Cureți merele de coajă și și le scobești. Le așezi în formă peste aluat și le umpli cu gem de afine. Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră și cel vanilat, cu ouăle și amidonul. Torni compoziția peste mere și o introduci în cuptorul încălzit la 160ºC timp de 20 de minute.

Amesteci cu degetele făina de la crumble cu praful de copt, zahărul pudră și cel vanilat și untul. Presari totul peste tartă și mai coci 30 de minute.

Foto: Profimedia/Photoland

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.