Home / Copil / Tartă cu brânză de capră

Tartă cu brânză de capră

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină integrală sau albă
100 apă rece
4 linguri ulei de măsline
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g brânză de capră

2 ouă

2 linguri smântână
200 g şuncă de pui
1 kg roşii cherry
2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă unt

1 crenguţă cimbru proaspăt
Mod de preparare

Laşi brânza de capră la temperatura camerei timp de oră pentru a deveni moale. Frămânţi o cocă din ingredientele de la aluat şi o pui la frigider pentru 30 de minute.
Speli roşiile, le usuci cu prosoape absorbante şi le presari cu puţină sare şi le stropeşti cu 2 linguri ulei de măsline.
Întinzi din aluat o foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă cu unt. Aşezi pe fundul formei şunca tăiată fâşii subţiri, pui brânza frecată cu ouăle şi smântâna, iar deasupra aşezi roşiile cherry şi presari cimbru.

Introduci forma în cuptorul încins la 180º C pentru 40-45 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.