
Ingrediente
500 g creveți potriviți congelați
300 g tagliatelle
200 ml smântână dulce de gătit
1 ceapă mică
2 căței usturoi
25 g unt
1 linguriță cu vârf făină
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Decongelezi creveții și îi pui într-o sită la scurs. Totul se întâmplă în frigider. Toci ceapa și usturoiul mărunt.
Tagliatellele le fierbi conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi și păstrezi o ceașcă cu zeamă.
Într-o tigaie mai mare pui uleiul și untul și adaugi ceapa și usturoiul tocate. Lași să se călească un minut, având grijă să nu se rumenească. Adaugi creveții scurși și lași, la foc mic, până scade din zeama lăsată de creveți, circa 5 minute.
Pui făina peste creveți și amesteci să nu se formeze cocoloașe. Pui smântâna, puțin cimbru proaspăt, 100 ml din zeama în care au fiert pastele, sare și piper și lași să fiarbă 5 minute. Dacă nu ai cimbru proaspăt, poți folosi uscat. Sosul trebuie să se îngroașe, dar nu foarte mult, pentru că vor trage și pastele.
Pui pastele scurse peste sos și amesteci. Le acoperi cu un capac și le lași 5 minute înainte să le servești. Dar le poți servi și imediat.