Ingrediente
600 g carne de găină de țară grasă (pulpă, măruntaie)
6 morcovi mici
1 felie de țelină (circa 100 g)
1 rădăcină păstârnac
2 cepe potrivite
200 g tăieței subțiri
pătrunjel verde
sare
Mod de preparare
Mai întâi, speli bucățile de carne și le pui la fiert, întregi, într-o oală mai mare în care torni 4 l de apă. Când dă în fiert, aduni spuma care se formează. Lași carnea să fiarbă acoperită, la foc mic, până începe să se înmoaie. Dacă apa scade foarte mult, mai pui pe parcurs. La final trebuie să ai circa 3 l de supă
Adaugi peste carne legumele întregi curățate și spălate bine și lași să fiarbă până când și legumele sunt fierte. Pe la jumătatea timpului de fierbere adaugi puțină sare.
Separat, într-o oală, pui apă la fiert cu sare. În momentul în care fierbe adaugi tăiețeii și lași să fiarbă circa 4 minute, după care îi scurgi.
Scoți carnea și legumele din supă, o strecori și o pui din nou în oală. Tai morcovii felii sau cubulețe și îi pui în supă, adaugi tăiețeii, potrivești gustul de sare și mai dai în câteva clocote. Oprești focul, pui pătrunjelul verde tocat mărunt și acoperi oala. Lași așa 10 minute înainte să o servești.
Din carne pregătești o tocăniță, ostropel…