Home / Viata de familie / Activitati / Stop risipei alimentare!

Stop risipei alimentare!

Stop risipei alimentare_logo

Astăzi, 16 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Alimentaţiei, ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare publică a problemelor privind alimentația la nivel mondial și de stopare a risipei alimentelor.

Ritmul trepidant al vieții și produsele alimentare pe care le găsim în comerț, procesate și pline de E-uri, accentuează, pe zi ce trece, dezechilibrul nostru alimentar. De asemenea, cantitățile mari de mâncare și lipsa unor metode corecte de depozitare și păstrare, cresc simțitor risipa de alimente.

Realitatea este că la nivel European, se aruncă anual în jur de 89 de milioane de tone de alimente și peste 2 miliarde de tone sunt aruncate la gunoi anual în întreaga lume, conform unor statistici europene. De asemenea, între 30 şi 50% din producţia alimentară a planetei nu ajunge niciodată în farfuriile consumatorilor. Cu toate acestea, potrivit ONU, 11% din populaţia lumii luptă în continuare pentru a-şi asigura alimentaţia. Previziunile pentru 2020, dacă nu se iau măsuri imediate pentru stoparea risipei, ajung la 128 milioane de tone de alimente aruncare la nivel european, adică o creștere de peste 40%. Aceste deseuri sunt produse în întreg lanțul de aprovizionare, de la producție, la vânzare, până la consumatorul final. Risipa alimentară este un fenomen care afectează societatea, mediul înconjurator și economia.

Cu ocazia acestei zile, ca parte a unei campanii la nivel european, FoodSaver România alături de bloggeri cunoscuți de pe cele mai mari site-uri culinare, initiaza o campanie de conștientizare a risipei alimentare și vor demonstra că există multe opțiuni simple prin care putem face economie, putem găti responsabil și putem evita aruncarea alimentelor.

Bloggerii culinari vor posta pe site-urile culinare bucataras.ro, gustos.ro, culinar.ro si reteteculinare.ro, sfaturi și articole despre cum economisesc mâncarea și cum contribuie la stoparea risipei alimentare.

De asemenea, Chef Adrian Hadean susține și el această campanie „Stop risipei alimentare. Love Food” și explică pe blogul lui cât de important este să păstrezi alimentele corect, astfel încât să te bucuri de gustul și savoarea lor cât mai mult timp.

Cu toții ne dorim să mâncăm sănătos și să ne bucurăm de alimente proaspete, pline de vitamine, cat mai mult timp. Ambalarea în vid este o alternativă superioară metodelor tradiționale de conservare și păstrare a alimentelor, deoarece elimină complet aerul, principala cauză în deshidratarea, pierderea aromei și prospețimii alimentelor. Deci pentru a fi siguri că alimentele sunt păstrate în mod corect este indicat să folosim o soluție practică și foarte ușor de utilizat: aparatele de vidare, pentru uz casnic, FoodSaver.

FoodSaver păstrează prospețimea alimentelor de până la 5 ori mai mult timp grație tehnologiei sale de vidare și sigilare automată. Cu FoodSaver poți face economie de bani și de timp, fiind unul dintre cele mai sănătoase moduri de a menține alimentele proaspete o perioadă îndelungată. De asemenea, îți poți optimiza și organiza spațiul din frigider și congelator, destinat păstrării alimentelor.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial FoodSaver Romania și pe pagina de Facebook FoodSaver.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.