Spanac cu orez

Spanac cu orez. Aceasta este o rețetă simplu de pregătit, ușoară și reconfortantă. O poți folosi ca și garnitură, dar la fel de bine merge și ca fel principal.

Ingrediente

250 g spanac curățat

1 legătură ceapă verde

½ ceapă medie

2 linguri ulei de măsline

¼ de cană de orez Basmati 

¾  cană apă sau supă de legume

½ legătură mărar proaspăt tocat

zeama de la ½ lămâie

sare

Mod de preparare

Speli spanacul și îl toci mai mare, ceapa verde o cureți, o speli și o toci mărunt împreună cu jumătatea de ceapă normală.

Încingi într-o tigaie mai mare 2 linguri cu ulei de măsline, pui ceapa tocată și lași să se înmoaie, dar fără să se rumenească.

Adaugi peste ceapă spanacul tocat și amesteci până acesta de înmoaie, după care pui și orezul spălat și scurs. Torni supa sau apa, amesteci și în momentul în care dă în clocot, dai focul foarte mic și lași să fiarbă, acoperit, circa 20-25 de minute. Trebuie ca orezul să absoarbă tot lichidul.

Condimentezi cu sare, după gust, adaugi zeama de lămâie, mărarul și amesteci. Îl servești ca atare, dar poți adăuga deasupra și brânză feta mărunțită.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de spanac cu orez, mai poți pregăti și Hrisca cu spanac la cuptor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.