Home / Copil / Sorbet din pepene verde

Sorbet din pepene verde

Ingrediente

1 pepene de 4 kg

200 g zahăr

250 ml apă

2 lămâi 

Mod de preparare

Pui apa, zeama de lămâie și zahărul într-o crăticioară, o așezi pe foc și amesteci până se topește zahărul. Fierbi siropul 5-7 minute  din momentul în care dă în clocot, după care îl lași să se răcească.

Cureți miezul pepenelui de semințe și toci mărunt bucățile cu ajutorul unui blender. Adaugi siropul rece peste pepene și amesteci. Torni compoziția într-o cutie pentru congelator și lași aproape două ore. Va fi înghețat pe jumătate.

Scoți cutia din congelator și sfărâmi cristalele care s-au format cu o furculiță sau lingură. O introduci din nou în congelator și lași până îngheață în totalitate.

Servești sorbetul cu felii de lime și cu o brioșă sau biscuiți. Delicios!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.