Home / Bebelus / Sfaturi pentru a-l împiedica să-și sugă degetul

Sfaturi pentru a-l împiedica să-și sugă degetul

Până la vârsta de 3 sau 4 ani, sugerea degetului este cât de cât naturală, reconfortantă și liniștitoare pentru cel mic. După această vârstă, copilul tău ar trebui ajutat să renunțe la acest obicei înainte de apariția problemelor sociale sau dentare. Iată câteva sfaturi.

Caută cauzele

Majoritatea copiilor care-și sug degetul mare fac acest lucru în anumite momente, indiferent dacă este înainte de somn, în timp ce doarme noaptea sau când sunt supărați. Dacă afli ceea ce îl determină  pe prichindelul tău să facă acel gest, o să găsești cu siguranță o  soluție chiar la momentul potrivit.

Găsește momentul

Mutările, separările părinților, schimbările școlare și toate celelalte momente stresante vor face ca renunțarea la suptul degetului să fie mai dificilă. Alege un moment în care lucrurile merg destul de bine pentru a vorbi cu copilul despre acest obicei la care ar trebui să renunțe.

Ascunde acel deget

O metodă bună de a renunța la acest gest este să-i acoperi degetul cu un bandaj cu personajul lui preferat. Cu siguranță nu o să-i placă gustul și nu va fi nici încântat să introducă în gură personajul lui preferat.

Oferă-i activități la care să folosească ambele mâini

Săritul cu coarda, frământatul aluatului pentru fursecuri, jocurile video, să facă baloane de săpun etc., toate acestea necesită utilizarea ambelor mâini. În timp ce el va face aceste activități, nu va putea renunța la o mână pentru a băga degetul în gură.

Surprize!

Faci un calendar cu autocolante și marchezi ziua în care copilul și-a supt degetul. La sfârșitul fiecărei săptămâni, îi poți arăta progresul și îl poți felicita. Poți chiar să-i faci un cadou dacă reușește să se oprească câteva zile. ATENȚIE! Dacă eșuează, este important să nu-l faci să se simtă rău.

Produse rele la gust

În farmacii se găsesc produse pentru a da pe degetul copilului (în special cu gust amar), suficient pentru a-l descuraja să mai sugă degetul. Trebuie să te asiguri că folosești produse recomandate și nu produse de uz casnic, cum ar fi oțet sau ardei iute.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.