Home / Copil / Sfaturi de mamă pentru a rămâne zen la începutul anului școlar

Sfaturi de mamă pentru a rămâne zen la începutul anului școlar

Ce ar putea fi mai bun decât ajutorul reciproc între mame pentru a depăși provocările zilnice cu cei mici la început de an școlar! De aceea, le-am cerut mămicilor din comunitatea Pap tot! să ne spună cum procedează ele pentru a nu fi stresate în momentul în care copiii încep anul școlar.

Maria Stroe, Bicaz: „Îmi iau o săptămână liberă la începutul anului școlar și acest lucru mă ajută să nu mai fiu stresată. Îmi permite să fiu mai prezentă în viața copiilor mei, să fiu mai relaxată pentru a nu le transmite stresul meu și lor”. 

Izabela Popicu, Baia Mare: „Noi realizăm un calendar de familie distractiv, la care toată lumea participă, în care trecem tot felul de evenimente importante, ce avem de pregătit pentru școală, de exemplu. Îmi responsabilizează copiii și mă ajută să nu uit nimic”.

Gabriela Frâncu, Buzău: „Mie nu-mi place să etichetez cărți și caiete. Dar am comandat pe net autocolante distractive cu numele copiilor și i-am pus pe ei să și le lipească. Merge mult mai repede și este și foarte distractiv”.

Ioana Velicu, Ploiești: „În luna septembrie folosesc un serviciu de catering. Îmi ia o greutate de pe umeri, aceea de a face mâncare. Îmi oferă mai mult timp pentru a-i ajuta pe cei mici la teme. În aceste câteva săptămâni de răgaz, am ocazia să gătesc în ritmul meu mai multe feluri de mâncare care intră direct în congelator și care îmi vor fi de folos pe parcurs”.

Livia Constantinescu, Brăila: „Eu îngheț o mulțime de sandviciuri. Mă stresează foarte mult dimineața când mă grăbesc să fac și sandviciuri. Și nu sunt adepta gustărilor cumpărate. Le scot seara în frigider și până dimineața sunt numai bune de pus la pachețel”.

Petronela Largu, Oltenița: „Eu fac cât mai mult cu o seară înainte. În timp ce soțul duce copiii la somn, eu pregătesc pachețelele și hăinuțele pentru a doua zi. Este timpul meu de liniște și mă face să mă simt bine știind că rezolv o parte din treaba de dimineață. Nu îmi iese mereu, dar încerc cât pot să mă țin de acest obicei”.

Nadia Cucu, Timișoara: „Eu deleg! Nu pot face totul singură și nu este nimic rău să ceri ajutorul copiilor. O să fiți surprinși cât de mult le place acestora să vă ajute cu anumite sarcini. Ei sunt cei care strâng masa și umplu mașina de spălat vase după cină. Pregătesc gustări, își pun șosetele curate una în alta înainte de a le așeza în sertar”.  

Adina Pârnău, Slănic: „Mie, slow cooker-ul  mi-a schimbat viața. Imediat ce începe anul școlar, acesta îmi permite să economisesc mult timp deoarece ajung seara târziu și nu mă stresez toată ziua întrebându-mă ce să gătesc pentru cină. Îl pregătesc înainte să plec la serviciu, îl programez și seara am mâncarea gata. Așa mă pot ocupa de copii și de pregătirea lor pentru a doua zi”.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.