Salată de paste cu ton

salata de paste cu ton

Salata de paste cu ton o poți pregăti pentru o cină în familie sau atunci când la prânz nu ai timp să faci ceva mai elaborat. Este sățioasă și delicioasă!

Ingrediente

300 g paste fusilli Băneasa

200 g ton bucăţi în ulei

2 linguri roșii uscate în ulei

3-4 ridichi

10-12 măsline fără sâmburi

5 frunze de salată verde

1 morcov mediu fiert

2 linguri ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

uleiul din conserva de ton

½ linguriţă busuioc uscat

sare; piper

Mod de preparare

Fierbi pastele Băneasa în apă clocotită cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În timp ce pastele fierb, scurgi roșiile uscate de ulei, tai morcovul fiert și ridichile felii subţiri. Rupi frunzele de salată în bucăţi mici și, opţional, tai măslinele felii.

Scurgi pastele, le clătești sub jet de apă, le scurgi bine și le pui într-un bol. Adaugi uleiul de măsline, amesteci și lași să se răcească complet. Adaugi peste paste ingredientele pregătite anterior, bucăţile de ton scurse și amesteci ușor.

Pentru sos, amesteci uleiul de la ton cu zeama de lămâie, busuiocul uscat, sare și piper, după gust. Torni sosul peste salată și amesteci ușor. O servești imediat.

Daca ti-a placut aceasta salata de paste cu ton, mai poti pregati si Salata de quinoa cu legume.

fusilli Baneasa

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.