Ruladă cu banane

Ingrediente

PENTRU BLAT

6 ouă

150 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

60 g făină

40 g cacao

1/2 linguriță praf de copt

PENTRU UMPLUTURĂ

200 g nucă măcinată

80 ml lapte

250 g unt

2 pliculețe zahăr vanilat

150 g zahăr pudră

3 banane

PENTRU CREMĂ

125 g unt

2 linguri smântână

2 lingurițe extract de vanilie

60 g zahăr pudră

50 g ciocolată simplă

50 g ciocolată albă

Mod de preparare

Bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul și bați până se topește și obții o bezea. Pui gălbenușurile treptat, mixând bine după fiecare. La final, pui pe toată suprafața făina cernută cu praful de copt și cacaua. Amesteci ușor, de jos în sus. Pui aluatul într-o tavă de 20×35 cu hârtie de copt. Netezești aluatul și introduci tava în cuptorul încins la 180°C timp de 15 minute. Scoți blatul din tavă, îl lași să se răcească și desprinzi hârtia.

Macini nucile și le fierbi în lapte până devin o cremă, după care le lași să se răcească. Bați untul moale cu zahărul până se topește, adaugi nucile și omogenizezi. Întinzi crema peste blat, pui pe mijloc bananele și rulezi cât mai strâns. O pui în folie și o dai la rece pentru 2-3 ore.

Pentru cremă, bați untul cu smântâna, zahărul pudră și esența de vanilie. Scoți rulada, o ungi cu cremă și o presari cu ambele tipuri de ciocolată rasă mai mare. O dai la rece.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.