Home / Copil / Prăjitură de morcovi fără gluten

Prăjitură de morcovi fără gluten

Ingrediente

40 g fulgi de ovăz

170 g făină de orez

45 g pulbere de migdale

1 pliculeț praf de copt

150 g zahăr brun

½ linguriță scorțișoară măcinată

½ linguriță nucșoară măcinată

1 praf de sare

2 ouă

60 ml ulei

2 căni morcov ras pe răzătoarea mică

50 g stafide

2 banane medii

miez de nucă pentru decor

Pentru glazură

125 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Mai întâi preîncălzești cuptorul la 180°C. Ungi o tavă cu laturile de 24 cm și o îmbraci cu hârtie de copt.

Într-o râșniță de cafea macini fulgii de ovăz. Îi amesteci  într-un bol cu făina de orez, pulberea de migdale, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea.

Într-un alt bol, bați ouăle cu zahărul brun și uleiul până își dublează volumul. Adaugi stafidele și morcovii rași, bananele făcute piure și la final amestecul de făină. Amesteci cu o lingură de lemn până se omogenizează.

Torni aluatul în tavă și o introduci în cuptor pentru 40 de minute. Faci testul scobitorii. Dacă nu iese curată, o mai lași 5-10 minute. O lași să se răcească.

Într-un bol, mixezi la viteză mică crema de brânză cu zahărul pudră, adăugat treptat. Trebuie să obții o cremă netedă și mai tare. Întinzi crema pe prăjitură, decorezi cu miez de nucă și o introduci la frigider, unde o poți păstra 4-5 zile.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.