Home / Copil / Prăjitură cu mac și prune

Prăjitură cu mac și prune

Ingrediente

PENTRU ALUAT

25 g drojdie

60 g zahăr

150 ml lapte călduț

300 g făină

2 gălbenușuri

1 pliculeț zahăr vanilat

coaja de la ½ de lămâie

1 praf de sare

80 g unt

PENTRU UMPLUTURĂ

150 ml unt

50 g zahăr

150 g mac

400 g prune

PENTRU ALUATUL SFĂRÂMICIOS

20 g zahăr

20 g făină integrală

20 g unt

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, jumătate din laptele călduț și o lingură de făină. Lași să crească într-un loc cald, după care adaugi restul ingredientelor (untul să fie topit) și frămânți un aluat neted, pe care îl lași să crească 40 de minute.

Pentru umplutură, pui laptele la fiert cu zahărul și untul și în momentul în care dă în clocot adaugi macul măcinat. Lași pe foc să fiarbă până se îngroașă, circa 10 minute, având grijă să amestecați destul de des. Îl lași să se răcorească.

Întinzi aluatul într-un dreptunghi cu grosimea de 1 cm și îl așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Întinzi deasupra pasta de mac și peste pui prunele tăiate jumătăți. Amesteci untul rece cu făina integrală și zahărul până obții un aluat sfărâmicios.

Presari aluatul sfărâmicios deasupra prunelor din tavă și mai lași la crescut 15 minute, după care o introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 40-45 de minute. O lași să se răcească, după care o tai bucăți.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.