Home / Viata de familie / Activitati / Petrece Paștele cu Mary Berry și Tomek Jakubiak!

Petrece Paștele cu Mary Berry și Tomek Jakubiak!

În Săptămâna Mare, TV Paprika vă întâmpină cu două emisiuni nou-nouțe, perfecte pentru a vă da idei culinare noi.

Pe 5 și 6 aprilie, de la ora 19.30, TV Paprika va difuza cele două episoade de câte o oră ale unei emisiuni speciale, din 2016, cu maestra cofetăriei britanice: „Paștele cu Mary Berry”.

Mary ne împărtășește rețetele ei preferate de Paște și trece în revistă specialitățile pe care le gătesc cu această ocazie diferitele comunități creștine din lume. Puteți urmări edițiile și în reluare, pe 7 și 8 aprilie, de la orele 14.00 și 22.30.

Pe 6 aprilie, de la ora 19.00, este programată a doua premieră specială de sărbătoare – emisiunea specială de 30 de minute „Jakubiak: Rețete de Paște” (2014). Bucătarul și junalistul culinar polonez Tomasz Jakubiak prezintă telespectatorilor rețete de Paște cu ajutorul cărora oricine poate crea o masă festivă bogată și magică pentru familie și prieteni.

Emisiunea de pe TV Paprika este difuzată în reluare pe 7 aprilie, de la 10.30, 8 aprilie, de la 13.30 și 20.00, și 9 aprilie, de la 09.30.

 

Friptură de miel – rețetă de Mary Berry

Ingrediente (6 porții):

4 căței de usturoi tăiați felii

2,2 kg pulpă de miel, cu tot cu piele

2 cepe mari, tăiate în sferturi

750 g cartofi, tăiați în felii de 2 cm grosime

1.200 ml supă de vită

3 linguri grăsime de miel

50 g făină

100 ml vin roșu

1-2 lingurițe gem de coacăze

câteva picături de sos Worcestershire

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 220 grade C. Se pune pulpa de miel pe blatul de lucru, cu pielea în sus.

Tăiați găuri în piele, din loc în loc, cu un cuțit ascuțit, și introduceți feliile de usturoi în ele.

Puneți carnea într-o tavă și dați-o la cuptor, în jur de 20 de minute, până devine aurie. Învârtiți pulpa pe cealaltă parte și mai lăsați tava la cuptor 20 – 30 de minute.

Fierbeți ceapa în apă, 10 minute, apoi adăugați feliile de cartofi și lăsați la fiert alte 4 minute.

Scoateți pulpa rumenită din tavă. Scurgeți de apă legumele și adăugați-le în tavă, turnând deasupra 570 ml supă de vită. Puneți deasupra pulpa rumenită. Acoperiți tava cu folie de aluminiu, de jur împrejur, reduceți temperatura cuptorului la 160 grade C și gătiți 3 – 4 ore sau până când carnea s-a înmuiat complet.

Scoateți carnea din tavă, scurgeți grăsimea rămasă într-un bol și reintroduceți tava cu legumele la cuptor alte 25 de minute, la rumenit, la 220 grade C. Turnați într-o tigaie 3 linguri de

grăsime din bol și adăugați deasupra făina, amestecând pe foc 30 de secunde. Încorporați și restul de supă de vită, vinul, gemul de coacăze și sosul Worcestershire. Se amestecă bine cu telul și se lasă la fiert, până sosul se îngroașă. Carnea se servește feliată, cu sos și legumele

coapte. Poftă bună!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.